Vlastně jsem si to celé šéfovala sama

RodiIa jsem v Litoměřicích a můžu jen doporučit. Kvůli tachykardii miminka jsem se odklonila od Dříve vysloveného přání (Hamilton, píchnutá voda, epidurál), ale dostala jsem se do takového stavu, kdy mi okolí bylo úplně jedno a jen jsem se vezla na vlnách kontrakcí. Byl mi nabídnut epidurál, samotnou by mě vůbec nenapadl, úplně jsem na tu možnost zapomněla. Moje PA se k tomu přiklonila, tak proč ne.

Hodinku jsem byla hezky uvolněná, najedla jsem se a jelo se dál. Pak začalo moje tělo samo tlačit a po třech kontrakcích bylo miminko na světě. Oceňuji, že když jsem řekla „dost, ruce ven“ nebo „teď ne,“ zkrátka jakýkoliv příkaz pro personál, aby na mě v danou chvíli nesahal, všichni okamžitě poslechli a sama jsem si určovala, kdy se zase může dělat vyšetření a kdy mají ještě počkat, až se dodýchám.

Vlastně jsem si to celé šéfovala sama. Bylo to super, všichni byli skvělí, jemní a ohleduplní a při šití byla i legrace. Fakt na to vzpomínám s úsměvem a se zatajeným dechem, co se to stalo za zázrak a jaké jsem měla štěstí na lidi i okolnosti.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů